In het kort

Een alarmsysteem laten plaatsen? Begin eerst met alarmsystemen vergelijken. Vul in het formulier je wensen in en ontvang vrijblijvende prijsopgaven van bedrijven gespecialiseerd in alarminstallaties en beveiligingssystemen. Offerte.nl helpt je!

Informatie

De beste manier om een inbraak te voorkomen is het gebruik maken van een alarmsysteem. Ten eerste heeft dit een preventieve werking. Inbrekers gaan vaak voor de makkelijke klussen. Dit zijn veelal oudere huizen zonder alarm of beveiligingssysteem. Mochten inbrekers het toch proberen dan zal het alarmsysteem deze zo snel mogelijk afschrikken waardoor zij zonder buit weer vertrekken. Offerte.nl helpt je met alarmsystemen te vergelijken.

Is een alarmsysteem laten plaatsen echt nodig?

Inbraak komt veel voor, vooral in grote steden is het een probleem. Een alarmsysteem is vooral een stukje zekerheid want het helpt een inbraak voorkomen. Als er toch iemand je huis probeert in te sluipen dan zal de kans op een succesvolle diefstal aanzienlijk dalen. Iedereen wil een veilig huis en een vorm van huisbeveiliging is dan de eerste stap. Daarnaast wil een verzekeraar weten of je alles hebt gedaan om inbraak te voorkomen. Vandaar dat het laten plaatsen van een alarmsysteem een verstandige keuze is.

Diefstalpreventie is een hot topic en de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest. Een goedkoop alarmsysteem is tegenwoordig betaalbaar voor bijna iedereen. De kosten van een alarmsysteem heb je er na het voorkomen van één inbraak al uit.

Hoe werkt het?

Een diefstal beveiliging alarmsysteem zorgt ervoor dat je woning een alarmsignaal verstuurt in het geval van inbraak. Er zijn veel soorten. Er zijn modellen die werken via bewegingssensoren en via trildetectie. Ook bestaan varianten met magneetcontacten die voelen wanneer een deur of raam opengaat. Dat kan ook met een glasbreukdetector. Ultrasone golven zijn ook een optie die werken via het Dopplereffect. Infrarood detectoren meten veranderingen in infrarode temperatuur.

Er zijn alarmsystemen die dan een (luid) alarmsignaal uitgeven maar er zijn ook alarminstallaties die een stil signaal afgeven. Dit signaal wordt doorgezet naar de particuliere centrale meldkamer (PAC).

Vrijwel alle diefstalpreventie alarmsystemen zijn over het algemeen aangesloten op een particuliere centrale meldkamer. Wanneer het alarm via sensoren in het huis afgaat wordt je gebeld door de meldkamer en vervolgens wordt de politie vrijwel direct gewaarschuwd. Zo kan er dus snel gehandeld worden wanneer er sprake is van inbraak of brand en zo kan er dus tijdig schade worden voorkomen.

Tips

Waar moet je op letten?

Waar je op moet letten bij het laten plaatsen van een alarmsysteem is:

Vraag jezelf af wat je wil beschermen. Een rookmelder is niet duur en zou iedereen moeten hebben op tenminste een plek in het huis, het liefst meer om een grotere dekking te hebben. Een inbraakpreventie alarmsysteem is handig als je bang bent dat iemand in zal breken. Inbraken gebeuren tenslotte overal.

Je kan een alarmsysteem kopen en zelf aansluiten of je kan het laten doen door een deskundige. Die weten wat werkt voor jouw woning en denken met je mee op welke plek het geïnstalleerd moet worden. Ze zullen je een passend aanbod doen. Offerte.nl heeft overal experts in haar netwerk in elke regio van Nederland.

Wat voor soort alarmsystemen zijn er?

Er zijn alarmsystemen die de woning beveiligen door inbraak te detecteren zoals bij je deur of raam. Daarnaast zijn er bewakingscamera’s waar je op kan zien wie er in je huis is. Camerabeveiliging wordt steeds populairder.

Maar vergeet niet dat vuur-, rook- en gasdetectie ook een rol spelen in de bewaking van je veiligheid. Zo werken brandpreventie systemen vaak met een rookmelder die tegenwoordig vaak via infrarood werkt. De tegenhanger is een systeem dat vuur detecteert door de hitte te meten. Deze zullen afgaan als extreem hoge temperaturen worden bereikt. Infrarood meet zowel hitte als vuur en is dus betrouwbaarder bij brand. Ook is gasdetectie een belangrijk middel om te voorkomen dat mensen stikken door brand of als ze het gas vergeten uit te doen. Voorbeelden zijn aardgas- en koolmonoxide detectie.

Wifi alarmsysteem Erg populair is een wifi alarmsysteem. Deze is makkelijk aan te sluiten en wordt dan ook vaak toegepast. Vaak kan je met een wifi camerasysteem ook live meekijken met een alarmsysteem app op je telefoon. Vraag nu via het formulier gratis een alarm offerte aan.

Alarmsysteem met sirene Sommige mensen kiezen voor een stil alarm. Hierbij wordt de politie of het beveiligingsbedrijf wel gealarmeerd maar weten inbrekers niet dat er een alarm is afgegaan. Je kan echter ook bewust kiezen voor een alarmsysteem met sirene. Een alarmsysteem met sirene zal iedereen die kwaad in de zin heeft gelijk wegjagen.

Full HD alarmsysteem Vaak zie je op tv beelden van bijvoorbeeld overvallers. Deze beelden zijn echter heel vaak van slechte kwaliteit. Wees gerust. Al onze alarmpartners leveren alleen maar hoge kwaliteit. Dit houdt dus in een full hd alarmsysteem waar alles goed op zichtbaar is.

Kosten

Wat is de prijs van een betrouwbaar alarmsysteem?

Offerte.nl maakt het makkelijk om een overzicht van de kosten te krijgen. Door het aanvraagformulier bovenaan de pagina in te vullen krijg je binnen 24 uur offertes voor inbraakbeveiliging toegestuurd van verschillende lokale bedrijven. Klanten besparen veel geld hierdoor. Zelf vergelijken is moeilijk omdat er zo veel keuze is. Geef het daarom een kans – het kost namelijk niks om een aanvraag te doen en het is geheel vrijblijvend!

Met het Politiekeurmerk veilig wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% af.

Gratis alarm offertes vergelijken

Gratis alarm offertes aanvragen

Vul je aanvraag in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van alarmbedrijven in jouw regio. Zo kun je simpel de prijzen en mogelijkheden vergelijken.