In het kort

Direct inzicht in de kosten van een uitvaart? Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvende offertes van uitvaartverzorgers en begrafenisondernemers in jouw regio.

Kosten

Wat kost een uitvaart?

Een vraag die veel wordt gesteld is: ‘wat kost een uitvaart?’. Door je wensen in te vullen ontvang je prijsopgaven van uitvaartverzorgers in jouw regio. Toch eerst meer weten? Het regelen van een begrafenis of crematie kost veel geld. Je hebt bijvoorbeeld de uitvaartverzorger, de rouwkaarten, de plechtigheid, de catering en de kist die betaald moeten worden. De kosten zijn op te splitsen in verschillende onderdelen. Vul ons formulier in om prijzen op te vragen van verschillende uitvaartverzorgers.

Het is net als ons pensioen een onderwerp waar we liever niet teveel over nadenken. Toch is het een belangrijk iets. Er is verschil in de prijs van een begrafenis en een crematie. Het eindbedrag hiervan loopt nogal uiteen. Houd er rekening mee dat een crematie al gauw tussen de 3.000 en 6.000 euro kost en een begrafenis 4.500 tot 8.500 euro. Natuurlijk hangt het ook af van de keuzes die je maakt. Na overlijden wordt een kostenbegroting overhandigd en doorgenomen. Indien wenselijk kun je je keuzes bijstellen. Vaak zijn er goede alternatieven mogelijk. In dit artikel lees je alles over de kosten van een uitvaart en hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden.

Informatie

Hoe financier je een uitvaart?

Zoals je al hebt kunnen lezen kost een uitvaart al snel meer dan € 5.000. Een bedrag wat de meeste mensen niet zomaar op hun rekening hebben staan. Er zijn dan ook verschillende manieren om het te financieren.

Overlijdensrisicoverzekering
Wat is dit precies? Dit is een verzekering die wordt uitgekeerd bij het overlijden. Over het algemeen hebben mensen met een hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering. Let wel op; het uitkeren van het verzekerde bedrag kan eventjes duren, waardoor de nabestaanden vaak alsnog zelf het geld moeten inleggen.

Uitvaartverzekering
De meeste mensen kiezen voor deze wijze van financiering van de uitvaart kosten. Er is in het verleden veel ophef geweest over onjuist afgesloten uitvaartverzekeringen. Het is dan ook verstandig om bij je huidige verzekeraar na te vragen wat de huidige status is van de afgesloten verzekering.

Spaargeld
Voor degene die wel het geld hebben, maar geen uitvaart of overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten is dit een goede optie. Omdat het om hoge kosten gaat is het verstandig om in een vroeg stadium te beginnen. Op deze manier kan je het totale bedrag wegsparen met een lage maandelijkse inleg.

Kosten begrafenis / begrafenisondernemer?

Wat kost een begrafenis? De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en uitvaartwensen, zo lezen we ook terug op Nibud. Het Nibud is een onafhankelijke adviesorganisatie. Er komen een hoop kosten kijken voor het organiseren van een begrafenis. De begrafenis kosten verschillen per gemeente. De begrafeniskosten bestaan uit de volgende zaken:

 • Basiskosten: hieronder valt het opbaren, het rouwvervoer, de laatste verzorging en de uitvaartverzorger.
 • Plechtigheid: hieronder valt de uitvaartdienst, de rouwkaarten, het rouwboeket en de catering.
 • Persoonlijke voorkeur: iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Je kunt kiezen uit een eenvoudige of luxe kist, een rouwadvertentie in de krant, volgauto’s of kiezen voor een eenvoudige of uitgebreide catering.
 • Grafkosten: de grafkosten verschillen per gemeente. Je kan kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf.
 • Grafmonument: je kunt ervoor kiezen om een grafsteen te plaatsen op het graf.

Er zijn dus voldoende mogelijkheden. Afhankelijk van je wensen kunnen begrafenis kosten dus wel snel oplopen.

Wat kost een gemiddelde uitvaart? Het onderstaande schema geeft je inzicht in de mogelijkheden. Dit is slechts een voorbeeld. Het kan duurder of goedkoper aan de hand van je specifieke wensen.

 BegrafenisCrematie
Basiskosten€2.000 - €3.000€2.000 - €3.000
Uitvaartdienst€250 - €500€250 - €300
Kist€300 - €800€300 - €800
Bloemen€50 - €250€50 - €250
Catering€250 - €700€250 - €700
Kaarten€150 - €250€150 - €250
Begraven / Cremeren€2.500 - €7.500€2.000 - €5.500
Totaal€5.500 - €11.000€5.000 - €8.000

Dit is een overzicht van wat een uitvaart ongeveer kost in euro's. In dit rekenvoorbeeld gaan we uit van een dienst met 50 verstuurde kaarten en 50 aanwezigen.

[CTA_BUTTON]

Hoe zit het bij een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie en uitvaartwensen. Er komen een hoop kosten kijken voor het organiseren van een crematie. De vaste kosten van een crematie liggen over het algemeen lager dan die van een begrafenis. De reden hiervan is dat er geen grafkosten zijn, zoals begraafkosten, grachtrecht en grafonderhoud. De crematiekosten bestaan uit de volgende zaken:

 • Basiskosten: hieronder valt het opbaren, het rouwvervoer, de laatste verzorging en de uitvaartverzorger.
 • Plechtigheid: hieronder valt de uitvaartdienst, de rouwkaarten, het rouwboeket en de catering.
 • Persoonlijke voorkeur: iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Je kunt kiezen uit een eenvoudige of luxe kist, rouwadvertentie in de krant, volgauto’s, een verlenging van een aula of crematorium of kiezen voor een eenvoudige of uitgebreide catering.

Wanneer de overledene is gecremeerd, heb je verschillende mogelijkheden op het gebied van asbestemming. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het as uit te strooien, het as in een urn stoppen of het as te bewaren in een urnenmuur.

Tips

De keuzes

Bij het organiseren van je uitvaart maak je verschillende keuzes. Denk aan de keuze voor een kist, catering etc. We gaan de keuzes die je kunt maken nog even langs:

Basis kist of luxe kist? De kosten van een kist lopen sterk uiteen. Je hebt ze al vanaf 300 euro en kunnen oplopen tot 5000 euro. De prijs is sterk afhankelijk van de wensen van de overledene of nabestaanden. Je kunt een kist zo luxe maken als jezelf wilt. Voor een begrafenis valt vaak de keuze op een massief houten grafkist. Bij een crematie wordt vaak gekozen voor een eenvoudige kist met fineerlaag van echt hout of een afwerking met folie.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen bij een begrafenis voor een milieuvriendelijke grafkist, ook wel eco-kist genoemd. Je hoeft niet perse te kiezen voor een uitvaarkist. Een wade of wikkelkleed is de laatste jaren ook in opkomst. Een wade is een doek van zachte stof die om een overledene heen wordt gewikkeld. De wade wordt vaak in combinatie met een opbaarplank gebruikt. Je kunt de opbaarplank zien als een omgekeerde kist. De overledene ligt eigenlijk op de deksel. De kist wordt later over het lichaam heen geplaatst.

Rouwkaarten
De kosten van rouwkaarten zijn van een aantal factoren afhankelijk:

 1. Waar worden ze bedrukt: de uitvaartondernemer kan ervoor kiezen om de kaarten zelf te bedrukken of het uitbesteden aan een extern bedrijf, bijvoorbeeld een drukkerij. In dit geval zullen de kosten vaak hoger uitvallen.
 2. De kwaliteit: wanneer nabestaanden er bijvoorbeeld voor kiezen om een foto te drukken op de rouwkaart, dan zal het drukwerk van hogere kwaliteit zijn dan wanneer er enkel een tekst met een kruis op komt te staan.
 3. De wensen en behoeften van overledene, familie en nabestaanden.

De gemiddelde kosten voor 50 rouwkaarten liggen tussen de 150 en 250 euro. Dit kost gemiddeld 3 tot 5 euro per kaart. Maar kunnen dus sterk uiteenlopen door aanvullende wensen. De kosten van rouwkaarten zijn ook verschillend bij een crematie of begrafenis. Dit heeft met name met de vermelding van locaties op de rouwkaart te maken. Bij een crematie kom je vaak maar op één locatie en bij een begrafenis kom je vaak op meerdere locaties.

Eenvoudige catering vs. een uitgebreide catering?
Na de plechtigheden en diensten is er naar eigen wens ruimte om een drankje en een hapje te nuttigen. De kosten van de catering zijn afhankelijk van de wensen en behoeften van de overledene, familie en nabestaanden. Voor een eenvoudige catering betaal je gemiddeld tussen de 250 tot 500 euro per 50 personen. Dit kost gemiddeld 5 tot 10 euro per persoon. Bij een luxere catering met keuze uit diverse hapjes en drankjes betaal je gemiddeld 500 tot 700 euro per 50 personen. Dit kost gemiddeld 10 tot 14 euro per persoon.

De kosten zijn verder afhankelijk van waar de crematie of uitvaart wordt georganiseerd en door wie je het laat organiseren. De prijzen bij een uitvaartcentrum zijn bijvoorbeeld anders dan bij een vrije uitvaartondernemer.

Plotseling overlijden of langer bekend?
Voor de uitvaartondernemer is er geen verschil of iemand plotseling komt te overlijden of als dit al langere tijd bekend staat dat iemand komt te overlijden. Dit kost dus niets meer of minder. Wel zijn er factoren die het verschil in kosten kunnen beïnvloeden. Wanneer het bij iemand al langere tijd bekend is dat hij of zij komt te overlijden dan wordt de wensenlijst vaak langer. Mensen staan dan meer stil bij hun dood en willen een waardig afscheid. Hetzelfde kan gelden voor wanneer iemand plotseling komt te overlijden. Familie en nabestaanden laten zich op zulke momenten vaak lijden door hun emoties en staan dan vaak niet stil bij de kosten. Dit is immers wel het laatste waar je op zo een moment aan denkt. Daarom is het goed om van te voren een wensenlijst op te stellen met daarin je wensen voor je uitvaart. Zo voorkom je onnodige uitgaven en kosten.

De opbaring

Thuis
Als je thuis komt te overlijden dan is er een uitvaartverzorger die naar je huis komt en zorgt voor de opbaring. Wanneer de opbaring (verzorging) is gedaan, vertrekt de uitvaartverzorger weer. Iedere dag komt de uitvaartverzorger even kijken hoe de overledene is opgebaard tot de tijd van de uitvaart. Dit gebeurt minder vaak dan vroeger. De prijs hiervan bedragen tussen de 400 tot 800 euro. De kosten voor opbaring thuis vallen lager uit dan wanneer je dit in een uitvaartcentrum zou laten doen.

Uitvaartcentrum 
Dierbaren en nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om een opbaring in het uitvaartcentrum. Wanneer je zelf wilt bepalen hoe vaak en wanneer je je dierbare wilt bezoeken dan kun je kiezen voor een 24-uurs kamer. Veel uitvaartcentra beschikken over deze kamers waarbij de nabestaanden zelf over een sleutel beschikken waarmee ze op elk gewenst moment bij de overledene kunnen. De nabestaanden moeten er rekening mee houden dat bij het opbaren in een uitvaartcentrum veel diensten betaald moeten worden.

De kosten voor de opbaring zullen daardoor hoger uitvallen dan bij een thuisopbaring. In sommige uitvaartcentra moet je betalen per bezoek of voor de tijd die het bezoek heeft geduurd. Ook kan het zijn dat de koffie die wordt geschonken in rekening wordt gebracht. Bespreek daarom van te voren met de uitvaartondernemer welke diensten in rekening worden gebracht en wat de kosten daarvan zijn.

Zorginstelling 
Wanneer iemand komt te overlijden wordt na overleg met de uitvaartondernemer de overledene opgehaald en overbracht naar de opbaar locatie. Veel verpleeg- of verzorgingstehuizen hebben geen mortuarium of mogelijkheden tot het koelen van een overledene. Hierdoor is opbaring in de zorginstelling vaak niet mogelijk. Indien het wel mogelijk is, dan zal de uitvaartverzorger voor de opbaring zorgdragen.

Ziekenhuis
Wanneer iemand komt te overlijden in het ziekenhuis, dan zal de overledene nadat de nabestaande(n) afscheid hebben genomen worden overgeplaatst naar een mortuarium. In het mortuarium vindt de eerste (klinische) verzorging plaats. Nadat de nabestaanden contact hebben gehad met de uitvaartondernemer, zal de overledene worden overgebracht naar de desbetreffende locatie van opbaring.

Dit kan thuis zijn, in het uitvaartcentrum of elders. Je moet er rekening mee houden dat de kosten van het mortuarium los in rekening worden gebracht. Vaak is het mortuarium niet in handen van het ziekenhuis, maar van een commerciële organisatie.

Graf- en crematiekosten
Bij een begrafenis zijn er ook nog de grafkosten waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er eenmalige kosten, zoals een grafmonument en doorlopende kosten zoals onderhoud. Deze kosten verschillen per gemeente. Het is mogelijk te kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf.

Begrafenis De eenmalige kosten bij een begrafenis zijn voor het grafmonument. De prijs ligt tussen de 500 euro en 2300 euro. De onderhoudskosten bestaan uit doorlopende kosten en vallen tussen de 400 en 600 euro.

De grafkosten hangen sterk af van de provincie waarin het graf wordt geplaatst. Een graf in een drukke gemeente zoals Utrecht is een stuk duurder dan een graf in een rustige, dunbevolkte gemeente.

Bij een crematie heb je alleen te maken met eenmalige kosten. De totale kosten van een crematie met een dienst en condoleance liggen tussen de 800 en 1700 euro. De verstrooiing van de as kost ongeveer 80 tot 100 euro. Het bewaren van de as in een urn kost tussen de 500 tot 700 euro, afhankelijk van de urn.

Wat kost een crematie? Hoe duur is cremeren? De totale prijzen en kosten van een crematie zijn niet precies vast te leggen. De kosten van cremeren hangen af van de keuzes die je maakt. Wel zijn de kosten over het algemeen stukken goedkoper dan een begrafenis, omdat daar nog grafkosten bij komen kijken en je vaak meerdere locaties moet reserveren. We vertellen je graag meer over hoe crematie kosten zijn opgebouwd.

Wat kost een crematie

Voor elke uitvaart zijn er standaard basiskosten. Een eenvoudige crematie, dus zonder extra’s, loopt daarmee toch al gauw op tot 4000 euro. Deze kosten zijn voor het betalen van de uitvaartverzorger, de laatste verzorging van de overledene, de opbaring en natuurlijk de crematie zelf.

 Crematie
Basiskosten€2.000 - €3.000
Uitvaartdienst€250 - €300
Kist€300 - €800
Bloemen€50 - €250
Catering€250 - €700
Kaarten€150 - €250
Cremeren€2.000 - €7.500
Totaal€5.000 - €8.000

Al hangen sommige crematie kosten ook weer af van de keuzes die je maakt:

Thuis opbaren

Het is mogelijk de overledene thuis of in een uitvaartcentrum op te baren. Bij het thuis opbaren van de overledene beginnen de kosten bij 400 euro. Deze kosten zijn inclusief de verzorging van de overledene. Hiervoor moet er namelijk een medewerker van de uitvaartonderneming langskomen en voor deze dienst moet je betalen.

Opbaren in een uitvaartcentrum

De kosten van het opbaren van de overledene in een uitvaarcentrum liggen ongeveer rond de 700 euro. Dit kost meer dan de overledene thuis laten opbaren. Dat komt onder anderen door de kamerhuur. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het uitvaartcentrum. Sommige uitvaartcentra hanteren weer een prijs per bezoek of rekenen voor de duur van het bezoek. Het is dus belangrijk om te weten hoe het gekozen uitvaartcentrum de prijs berekent.

Kosten plechtigheid

Een plechtigheid gaat vooraf aan de crematie. Onder de crematie kosten van de plechtigheid vallen de rouwkaarten, het rouwboeket en de catering. Daarbij betaal je natuurlijk ook voor de huur van de zaal. Tijdens de plechtigheid is er ruimte voor een of meerdere personen om te spreken, kun je een video of muziek afspelen of bloemen leggen. Ook hier zijn de totale kosten afhankelijk van de keuzes die je maakt. Als de plechtigheid en de uitvaart bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend plaatsvindt, dan betaal je daar toeslag voor.

Rouwkaarten

De prijs voor rouwkaarten ligt ongeveer tussen 3 tot 5 euro per stuk. De drukker en de kwaliteit van de kaarten spelen een belangrijke rol in de prijs. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Vaak verzorgt de uitvaartondernemer het drukken van de rouwkaarten, maar het is ook mogelijk om de kaarten te laten bedrukken door een externe partij. Let wel op: een externe partij vraagt er vaak een hoger bedrag voor.

Rouwboeket

Een bloemstuk op de kist tijdens de plechtigheid heeft vaak een prettige uitstraling. Er is dan de keuze voor een eenvoudig bloemstuk of voor een luxe bloemstuk. De kosten hiervoor liggen ongeveer tussen de 50 euro voor een eenvoudig en 250 euro voor een luxe stuk.

Goed om te weten is dat een bloemstuk regelen via een uitvaartondernemer vaak duurder is dan zelf een bloemstuk bij de bloemist bestellen.

Kosten persoonlijke voorkeur

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur (uitgebreid of basis crematie) kunnen er extra kosten zijn. Dit kan al snel oplopen tot 3000 of 4000 euro, bovenop de 4000 euro basiskosten. Aan de hand van je persoonlijke voorkeur kies je voor het soort kist, of je een rouwadvertentie plaatst, volgauto’s organiseert of extra tijd reserveert voor de plechtigheidsruimte. Al deze extra onderdelen bepalen een groot deel van de uiteindelijke prijs. De opties voor de kist en de catering op een rijtje:

De kist

Het kiezen van een juiste kist is nog niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk een heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten hout, graveringen, beslag, noem maar op. De eerste keuze die je moet gaan maken is of je voor een simpele basiskist gaat of voor een meer luxe kist en vanaf daar verder. De prijs van een eenvoudige kist begint ongeveer bij 300 euro. Voor een luxe kist kan de prijs oplopen tot wel 5000 euro.

Catering

Na de plechtigheid is er vaak ruimte voor een hapje en een drankje. Ook hier is de keuze of je voor een eenvoudige of meer uitgebreide catering gaat. Voor de simpele catering betaal je ongeveer 350 tot 500 euro voor 50 personen. Vaak is dit de koffie of thee met cake. Voor een uitgebreidere catering betaal je al snel tussen de 500 en 750 euro voor 50 personen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een broodje met een soepje of een glas bubbels.

De urn en de verstrooiing van de as

Na de crematie wordt de as één maand bewaard in een urn. De kosten voor een urn lopen van 70 euro tot ongeveer 500 euro. Na deze maand mogen de nabestaanden bepalen wat er met de as gebeurt. De meest voorkomende keuze is uitstrooien. Ook is het mogelijk de urn te plaatsen in een urnengraf op een begraafplaats of de as te bewaren in een sier urn. Een andere optie is om een sieraad te laten maken, waarin een beetje as is verwerkt. Voor de kosten van de asbestemming moet je rekenen op ongeveer enkele honderden euro’s.

Wat kost cremeren? Offerte.nl brengt het in kaart

Als een geliefde overlijdt, heb je veel om over na te denken. Er komt veel op je af, de tijdsdruk is groot, terwijl je eigenlijk geen ruimte in je hoofd hebt om alles voor elkaar te krijgen. Een beetje hulp is dan welkom. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend. Maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht. En ook belangrijk, dat je niet teveel geld kwijt bent aan de crematie kosten.

Mensen zochten ook naar:
Wat kost een gemiddelde crematie
Wat kost cremeren
Kosten technische crematie
Crematiekosten vergelijken 2019
 

Wat kost een begrafenisondernemer?

Het proces van een begrafenis regelen wordt een stukje makkelijker door offertes aan te vragen van verschillende begrafenisondernemers. Dan weet je precies wat er geregeld wordt rondom een uitvaart en tegen welke kosten. Wij zijn er om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een geschikte begrafenisondernemer. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Het is al moeilijk genoeg om naast het rouwen alle zaken te regelen.

Mijn dierbare is overleden – wat moet ik regelen?

Er komt veel op je af en het moet allemaal snel worden geregeld. Hieronder staat wat geregeld moet worden bij overlijden. We begrijpen dat je hier niet te veel over na wilt denken als je rouwt. Daarom willen we het iets makkelijker maken voor je. Lees hieronder de praktische zaken die erbij komen kijken bij het regelen van een begrafenis.

Direct te regelen na overlijden

 • De huisarts informeren
 • Aangifte van overlijden bij burgerlijke stand
 • Bij overlijden op reis de reisverzekeraar bellen
 • Akte van overlijden
 • Bij een auto-ongeval de autoverzekeraar inlichten
 • Familie en vrienden inlichten

Voor de begrafenis te regelen

 • Administratieve zaken
 • Abonnementen
 • Lidmaatschappen
 • Bankrekeningnummers
 • Verzekeringen en polisnummers
 • Pensioenoverzicht
 • Donorcodicil
 • Wensenboekje
 • Verklaring van overlijden
 • Inloggegevens
 • Adressenlijst
 • Identiteitskaart

Begrafenis wensen

 • Kleding
 • Bloemen
 • Muziek
 • Teksten of gedichten
 • Kist
 • Rouwstoet
 • Opbaring (thuis opbaren?) * Genodigden informeren

Na de begrafenis te regelen

 • Grafsteen, urn of ander herdenkingsproduct
 • Digitaal nalatenschap (Facebook of Twitter account)
 • Het testament of erfenis
 • Verkoop huis en auto
 • Opzeggen lidmaatschappen en abonnementen

Het is vanzelfsprekend dat een begrafenisondernemer je kan bijstaan bij alle keuzes rondom de begrafenis.

Kan de favoriete muziek van de overledene worden gedraaid tijdens de begrafenis?

Ja dat kan. Muziek speelt een grote rol voor bezoekers van een begrafenis. Het is vaak een heel persoonlijke keuze. Bepaalde liedjes zijn gewoon verbonden aan iemand. Er kan eigenlijk altijd worden gekozen voor een bepaald soort muziek of lied. Dit kun je doorgeven aan de begrafenisondernemer.

Na hoeveel dagen vindt een begrafenis plaats?

Een begrafenis mag wettelijk niet plaatsvinden binnen 36 uur na overlijden. Dan heeft de familie tijd om afscheid te nemen. De begrafenis mag uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden. Eerder dan dat mag ook.

Hoeveel kost een begrafenis?

Een begrafenis brengt natuurlijk diverse kosten met zich mee. Een kleine greep uit de kosten waar je rekening mee moet houden:

 • De laatste verzorging
 • Opbaren
 • Rouwvervoer
 • Uitvaartdienst
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Catering
 • Kist

Je bent natuurlijk niet verplicht al deze kosten te maken. Misschien wil je geen catering, of juist geen rouwboeket. Al deze dingen zijn direct van invloed op de kosten van een begrafenis. Een gemiddelde begrafenis kost over het algemeen zo'n 8.500 euro. De keuzes die je maakt kunnen deze prijs zowel lager als hoger maken. Het kan oplopen tot boven de 11.000 euro.

Kostenoverzicht van een begrafenis

 Begrafenis
Basiskosten€2.000 - €3.000
Uitvaartdienst€250 - €500
Kist€300 - €800
Bloemen€50 - €250
Catering€250 - €700
Kaarten€150 - €250
Begraven€2.500 - €5.500
Totaal€5.500 - €11.000

Wat vergoedt een verzekering?

Een uitvaartverzekeraar vergoedt (een deel van) de kosten van de uitvaart. Lang niet iedereen heeft een uitvaartverzekering. Als er sprake is van een uitvaartverzekering dan wordt er het een en ander vergoed. Dit scheelt een hoop in de kosten. Dit verschilt per polis lees de voorwaarden door.

Een begrafenis of een crematie?

Een van de grote vragen rondom het overlijden van iemand is diegene een begrafenis krijgt of gecremeerd wordt. Het kan zijn dat die wens van tevoren is opgegeven door de overledene. Dan staat het beschreven in het testament of de wilsbeschikking. Als die er niet is dan kunnen de nabestaanden kiezen.

Wat houdt een uitvaart in?

Een uitvaart omvat de plechtigheden die komen kijken bij het overlijden zoals de ceremonie. Een begrafenis of crematie gaat vrijwel altijd gepaard met een uitvaart. Wij beantwoorden hier de belangrijkste vragen over uitvaart.

Hoe regel ik de erfenis?

Een erfenis regelen is vaak niet overnacht gedaan. De financiële aspecten rondom het overlijden zorgen nogal eens voor problemen. Het is een hele taak om alles met de overige nabestaanden te regelen. Wij hebben een FAQ geschreven over het regelen van de erfenis.

Uitvaart offertes vergelijken

Kan ik een vrijblijvende prijsopgave ontvangen?

Offerte.nl maakt uitvaartkosten vergelijken gemakkelijk. De uitvaartkosten bereken je door eerst keuzes te maken. Offerte.nl helpt jou graag bij het regelen van een mooie uitvaart. We brengen je eenvoudig in contact met uitvaartverzorgers die we speciaal voor jou selecteren. Dit is gratis en vrijblijvend maar zo weet je wel zeker dat je een fijne uitvaartverzorger kiest en dat aan alles wordt gedacht.