In het kort

Een notaris vergelijken gaat heel simpel. Vul het formulier in en ontvang vrijblijvende notaris offertes uit de regio.

Informatie

Informatie

Als u op zoek gaat naar een notaris dan doet u er goed aan om eerst uw opties te vergelijken voordat u met iemand in zee gaat. Er kan een behoorlijk verschil in de prijs zitten wanneer u een notaris inhuurt. Om u te helpen met de juiste notaris prijzen vergelijken kunt u een offerte aanvragen via offerte.nl. Zo krijgt u meerdere offertes van verschillende notariskantoren uit uw omgeving. Zo kunt u eenvoudig zelf vergelijken wat voor u het beste is. Let hierbij niet alleen op prijs, maar zorg dat de notaris ook kwalitatief in orde is.

Een notaris is een onafhankelijke functionaris die de wettelijke macht bezit om officiële en rechtsgeldige documenten op te stellen. Maar ook bij geschillen kan een notaris uitkomst bieden door als neutraal tussenpersoon op te treden. Daarbij kan een notaris meteen juridisch advies geven of een document opstellen om een geschil op te lossen.

Stappenplan

Wat kan een notaris voor u betekenen?

Een notaris kan:

U kunt ook bij een notaris terecht:

  • Wanneer u een huis wilt kopen of verkopen.
  • Als u recht wilt krijgen over uw net gekochte woning.
  • Als u een bedrijf wilt starten met welke rechtsvorm dan ook.
  • Voor een statutenwijziging

Kosten

Wat zijn de kosten voor een notaris?

Het is natuurlijk afhankelijk waar u een notaris voor nodig heeft om een prijs vast te stellen. Bij sommige werkzaamheden zijn er vaste prijzen vastgelegd door een notaris. Het kan ook dat een notaris op uurtarief werkt. Dit verschilt per notaris en is afhankelijk van de werkzaamheden die de notaris voor u moet uitvoeren.

Sommige notarissen werken met een prijs per uur. Een notaris kan zelf een uurtarief vaststellen. Richtprijzen voor het uurtarief van een notaris is tussen €100 tot €200 per uur. Het tarief dat u moet betalen kan dus heel erg verschillen en zal afhangen naar welke notaris u gaat. Er zijn ook notarissen die hun kosten juist baseren op basis van de diensten die zij leveren. Het voordeel hiervan is dat u van tevoren exact weet wat de werkzaamheden zijn die een notaris voor u zal uitvoeren. Daarnaast weet u precies wat u betaald, zo komt u achteraf niet voor een verassing te staan.

Tips!

Notaris vergelijken

Wanneer u een notaris in wilt huren kan het goed zijn om van te voren even te vergelijken wie u inhuurt. Zo weet u precies hoe de prijs wordt bepaald en waar je het best terecht kan. Vergelijken doe je door je aanvraag in te dienen via onze website. Dit is volledig kosteloos en vrijblijvend.

Gratis offerte aanvragen

Een notaris offerte aanvragen?

Om u te helpen bij het zoeken naar de juiste notaris kunt u een notaris offerte aanvragen via offerte.nl. Zo krijgt u een offerte van verschillende notariskantoren bij u in de buurt. U kunt dan zelf vergelijken welke notaris bij past. Geen verplichtingen en helemaal gratis!