In het kort

Een terrasoverkapping creëert meer leefruimte en beschermt uw tuinmeubelen van weersomstandigheden. Een terrasoverkapping is een luxe aanvulling op uw tuin en huis! De kosten van een terrasoverkapping liggen gemiddeld rond de € 3.280 en € 4.720.

Zit jij in de zomer ook zo graag in de tuin? Met een terrasoverkapping bent u minder afhankelijk van weersomstandigheden en kan u ook in de herfst en winter uw buitenleven voortzetten. In dit artikel leest u alles wat betreft terrasoverkappingen!

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is, zoals het woord al zegt, een aanbouw aan uw woning die het terras overkapt. Vaak wordt een terrasoverkapping als een verlenging aan de woonkamer geplaatst om meer woonruimte te creëren. Ook is het mogelijk een vrijstaande terrasoverkapping te plaatsen, dit is een overkapping verderop in uw tuin, op afstand van de woning. 

Een terrasoverkapping is een luxe aanvulling op uw tuin en huis!

 

Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

Vul uw wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van terrasoverkapping bedrijven en specialisten uit uw regio. 

 

Vergelijk nu >

Waarom een terrasoverkapping?

Het laten plaatsen van een terrasoverkapping brengt meerdere voordelen met zich mee, hierbij kunt u denken aan:
Verlengstuk van uw huis, overkappingen maken de leefruimte van uw woning een stukje groter.

  • Bescherming tegen de invloeden van zon, regen en wind.
  • Handig met tuinmeubelen, de tuintafel en andere tuinmeubelen kunnen het hele jaar droog staan.
  • Stijgende woningwaarde, uw tuin én huis worden mooier met een terrasoverkapping. Daarnaast creëert u extra leefruimte, wat de waarde van uw woning doet stijgen.

Soorten terrasoverkapping

Terrasoverkappingen vind u in allerlei verschillende soorten en maten. U heeft verschillende opties om uit te kiezen wat betreft het materiaal van de constructie en het materiaal van de dakplaten. Hieronder lichten we de verschillende opties aan u toe!

Materiaal constructie

Voor de basis constructie van een terrasoverkapping kunt u kiezen uit meerdere materialen, waaronder: hout, aluminium en staal.

Houten terrasoverkapping

Een houten terrasoverkapping zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling en matcht al snel bij verschillende stijlen van woningen. Wel heeft een houten terrasoverkapping meer onderhoud nodig dan andere materialen, eens per jaar dient het hout opnieuw behandeld te worden tegen weersinvloeden. Wanneer een houten terrasoverkapping goed onderhouden wordt, kan het een levensduur van 30 jaar behalen.

Vrijblijvend offertes voor een houten overkapping ontvangen kan via ons formulier!

Aluminium terrasoverkapping

Een aluminium terrasoverkapping zorgt voor een strak uiterlijk en wordt gemaakt van een sterk, niet rottend materiaal. Aluminium terrasoverkappingen zijn daarmee onderhoudsarm en bieden veel keuzemogelijkheden op het gebied van kleuren. De gemiddelde levensduur van een aluminium terrasoverkapping ligt rond de 50 jaar.

Vrijblijvend offertes voor een aluminium overkapping ontvangen kan via ons formulier!

Stalen terrasoverkapping

Een stalen terrasoverkapping zorgt voor een luxe uiterlijk en wordt gemaakt van een sterk en zwaar materiaal. De palen zijn hierdoor dunner en bieden meer ruimte voor glazen schuifwanden. Het staal dient eenmaal thermisch verzinkt te worden om roest tegen te gaan maar heeft vervolgens een levensduur van 50 jaar.

Vrijblijvend offertes voor een stalen overkapping ontvangen kan via ons formulier!

 

Gratis vergelijken, geen verplichtingen!

Vul uw wensen in en ontvang tot 4 verschillende offertes van terrasoverkapping bedrijven en specialisten uit uw regio. 

 

Vergelijk nu >

 

Materiaal dakplaten

Voor de afwerking van het dak van een terrasoverkapping kunt u kiezen uit meerdere materialen, waaronder: glas, lamellen of doek.

Glazen overkapping

Glazen dakplaten zorgen voor een luxe uitstraling van uw terrasoverkapping. Een glazen dak beschermt u van alle weersinvloeden zonder dat het uw uitzicht beperkt. Met een glazen overkapping blijft u genieten van het uitzicht van uw tuin.

TIP! Voeg een glazen schuifwand aan de glazen overkapping toe voor extra bescherming tegen wind en regen.

Lamellen overkapping

Een lamellen overkapping bestaat uit meerdere afzonderlijke latten die samen uw terrasoverkapping eenvoudig beschermen van weersinvloeden. Met draaibare lamellen kunt u zelf kiezen of u liever geniet van de zon of schaduw. Wel is een lamellen overkapping minder bestand tegen wind, de lucht kan tussen de latten door de ruimte onder de overkapping alsnog bereiken.

Overkapping met doek

Een overkapping met doek zorgt voor een strak, natuurlijk uiterlijk. Doeken kunnen in verschillende kleuren en afmetingen besteld worden. Een overkapping met doek is de ideale optie wanneer u opzoek bent naar een terrasoverkapping voor zonwering. In een overkapping met doek kunnen echter geen glazen schuifwanden geplaatst worden, hierdoor blijft u wel kwetsbaar voor weersinvloeden als wind of regen.

Kosten terrasoverkapping

Een op maat gemaakte terrasoverkapping kost gemiddeld tussen de € 3.280 en € 4.720. Hoe hoog de kosten daadwerkelijk uitvallen is grotendeels afhankelijk van de gebruikte materialen en het formaat van de overkapping samen.

Gebruikte materialen

Terrasoverkappingen kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt, namelijk: hout, aluminium of staal. De kosten verschillen per soort materiaal.

  • Hout is het goedkoopste materiaal voor terrasoverkappingen, de aanschafkosten van houten terrasoverkappingen zijn het laagst.
  • Aluminium terrasoverkappingen zijn gemiddeld iets duurder dan houten overkappingen. Aluminium terrasoverkappingen vallen binnen de gemiddelde prijsklasse.
  • Staal is het duurste materiaal voor een terrasoverkapping en valt daarmee binnen de duurste prijsklasse.

Formaat

Naast het gebruikte materiaal beïnvloedt ook het formaat van de terrasoverkapping de totale kosten. Hoe groter de terrasoverkapping, hoe meer materiaal er nodig zal zijn. Hoe meer materiaal gebruikt dient te worden, hoe hoger de totale kosten zullen uitvallen!

TIP! Wilt u besparen op een nieuwe terrasoverkapping? Ga voor een prefab terrasoverkapping! Dit is een standaard model die in de fabriek gemaakt wordt. De prijzen liggen hiervan lager dan voor een op maat gemaakte terrasoverkapping!

 

Offertes terrasoverkappingen vergelijken

Wilt u uw woonkamer verder de achtertuin in uitbreiden? Of simpelweg uw tuinmeubels van weersinvloeden beschermen? Dan is een terrasoverkapping de geschikte oplossing! Vul nu vrijblijvend ons formulier in en wij gaan voor u op zoek naar de beste terrasoverkapping.

Op basis van uw wensen matchen wij u aan een aantal ervaren aanbieders. Zij sturen u vrijblijvend een offerte gevormd naar uw wensen. Op deze manier kunt u makkelijk een aantal terrasoverkappingen vergelijken en zelf besluiten wat u de beste deal vindt. Zo weet u zeker dat u de perfecte overkapping krijgt!

Vul nu uw gegevens in en zorg dat ook u een luxe overkapping krijgt.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de plaatsing van een terrasoverkapping?

Een prefab terrasoverkappingen kan meestal in 1 dag geplaatst worden. De plaatsing van een maatwerk terrasoverkapping kan maximaal 2 dagen in beslag nemen.

Wat is de goedkoopste terrasoverkapping?

De goedkoopste terrasoverkappingen zijn prefab terrasoverkappingen. Deze worden van te voren in de fabriek al in elkaar gezet en hoeft alleen nog geplaatst te worden. De kosten van een prefab terrasoverkapping liggen gemiddeld rond de € 2.000.

Beschermt een terrasoverkapping tegen de zon?

Of een terrasoverkapping tegen de zon beschermt is afhankelijk van de gebruikte dakplaten. Glazen dakplaten beschermen niet tegen de zon, lamellen en doeken beschermen wel tegen de zon.