In het kort

Een warmtepomp is een verwarmingssysteem waarmee je op een duurzame manier jouw woning kan verwarmen. De voornaamste reden waarvoor mensen een warmtepomp aanschaffen is omdat je er enorm veel energie en geld mee kan besparen. Daarnaast is het gebruik van een warmtepomp ook nog eens goed voor het milieu!

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu en tegelijkertijd op energiekosten besparen? Dat kan met een warmtepomp! Naast dat je met een warmtepomp jouw huis op een duurzame manier kan verwarmen, brengt deze vorm van verwarming nog vele andere voordelen met zich mee. In dit artikel zetten we alle voordelen van de warmtepomp voor je op een rijtje!

Voordelen van een warmtepomp

Voordelen

 warmtepomp

Je bespaart energie

Een warmtepomp is milieuvriendelijk 

Een warmtepomp kan naast verwarmen óók koelen

Je hebt geen gas nodig in combinatie met zonnepanelen

De waarde van je huis stijgt

Je ontvangt subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp

 

Gratis warmtepomp advies?

 

Vul uw wensen in en ontvang tot 4 vrijblijvende offertes!

 


Offertes vergelijken >

 

Wat is een het?

Een warmtepomp is een verwarmingssysteem waarmee je op een duurzame manier jouw woning kan verwarmen. Een warmtepomp werkt op elektriciteit, er wordt dus geen gas verbruikt. Met gebruik van een warmtepomp daalt jouw gasverbruik, en daarmee ook jouw CO2 uitstoot. De warmtepomp is daarmee een duurzaam alternatief voor de verwarming van jouw huis!

De natuur slaat de warmte van de zon op in de lucht, de aarde en in het grondwater. De warmtepomp maakt slim gebruik van deze opgeslagen warmte. De warmtepomp haalt de opgeslagen warmte namelijk uit de lucht, aarde en grondwater en gebruikt deze als energie om nog meer warmte mee op te wekken. Een warmtepomp produceert warm water dat vervolgens voor radiatoren, vloerverwarming en als warm tapwater gebruikt kan worden.

 

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wint steeds meer populariteit. Maar waarom is dat nu precies? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een warmtepomp voor je op een rij:

Je bespaart energie

De voornaamste reden waarvoor mensen een warmtepomp aanschaffen is de enorme hoeveelheid energie die je ermee bespaart. Een warmtepomp gebruikt de gratis warmte uit de buitenlucht, ventilatielucht of bodem. Hierdoor kan de warmtepomp, met behulp van een beperkte hoeveelheid stroom voor de pomp, een enorm hoog rendement behalen. Deze besparing zal je duidelijk terug zien op je jaarlijkse energierekening!

 

Milieuvriendelijk

De traditionele op gas gestookte cv-ketel stoot onwijs veel CO₂ uit in de atmosfeer. Te veel uitstoot van Co2 zorgt voor een verdere opwarming van onze aarde. Door gebruik te maken van een warmtepomp, stoot je zo'n 35 tot 50 procent minder CO2 uit. Met het gebruik van een warmtepomp draag je dus ook bij aan het milieu!

 

Naast verwarmen óók koelen

Het is met een warmtepomp naast verwarmen óók mogelijk jouw woning te koelen. Het proces van de warmtepomp wordt dan omgekeerd. De warmtepomp onttrekt dan de warmte uit de woning en staat deze af aan de buitenlucht. Doordat een warmtepomp jouw huis zowel kan verwarmen als kan koelen, beschik je altijd over comfortabele temperaturen binnenshuis!

 

Geen gas nodig in combinatie met PV-panelen

De hoeveelheid aan gas wordt steeds beperkter en daarmee ook langzaamaan duurder. Een warmtepomp kan met gebruik van zonnepanelen compleet gasloos verwarmen. De benodigde elektriciteit voor de pomp kan dan door zonne-energie opgewekt worden. Een volledig energieneutraal huis is op deze manier mogelijk!

 

Waardevermeerdering van je huis

De aanschaf van een warmtepomp zorgt ervoor dat je huis meer waard wordt. Met een warmtepomp wordt je huis energiezuiniger en kan jouw energielabel wel 1 tot 2 stappen verbeteren. Woningen met energielabel A leveren gemiddeld 10% meer op bij de verkoop dan identieke woningen met een lager energielabel. Op deze manier verdien je de warmtepomp dus ruim terug!

 

Je ontvangt subsidie

Met het aanschaffen van een warmtepomp kan je in aanmerking komen voor de ISDE-subsidie (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie). De hoeveelheid subsidie die je ontvangt is afhankelijk van de capaciteit van jouw warmtepomp. De subsidie varieert gemiddeld tussen de € 1.700 tot € 5.300,-. Door middel van deze subsidie wordt de investering in een warmtepomp een stuk kleiner en de terugverdientijd korter.

Warmtepomp aanschaffen

Overtuigd van de vele voordelen van de warmtepomp en benieuwd wat het jou precies zal kosten? Vul dan nu vrijblijvend ons formulier in.

Op basis van jouw wensen matchen wij je aan een aantal warmtepomp specialisten. Zij sturen je een vrijblijvende offerte gevormd naar jouw wensen. Op deze manier kun je makkelijk een aantal warmtepomp offertes vergelijken en zelf besluiten welke volgens jou de beste deal is. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt!

Vul nu je gegevens in en zorg dat ook jij je woning op een duurzame manier kan gaan verwarmen!

Offertes vergelijken >

Veelgestelde vragen over de voordelen

Verbruik je met een warmtepomp nog steeds gas?

Nee, met een warmtepompen verbruik je stroom in plaats van gas.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Om het beste resultaat met een warmtepomp te behalen, dient je huis goed geïsoleerd te zijn. Bij een hoge isolatiewaarde werkt een warmtepomp efficiënter.

Hoe groot is een warmtepomp?

De afmetingen van een volledige warmtepomp zijn ongeveer 180 cm in hoogte bij 60 cm in breedte. Dit is ongeveer even groot als een koelkast.